SteelSeries Apex Pro-recensie | - Overcomputers.nl (2024)

Bent u op zoek naar een van de beste gaming toetsenborden die er zijn, die ultieme gaming prestaties biedt, een prachtig design heeft en ook nog eens kan dienen als productiviteitsbord? Zoek dan niet verder dan de SteelSeries Apex Pro — een eersteklas randapparaat dat uw gaming en computerervaring naar een hoger niveau tilt.

De Apex Pro is een van de meest aanpasbare toetsenborden die ik heb getest. Dankzij de Hall Effect magnetische schakelaars kun je het actuatiepunt van elke toets aanpassen aan je speelstijl en met het OLED-scherm kun je dit on the fly aanpassen. Je kunt ook de reactieve RGB-verlichting finetunen, wat er, moet ik zeggen, prachtig uitziet.

Dat wil niet zeggen dat het toetsenbord foutloos is, want je kunt actuatieniveaus instellen voor slechts 61 toetsen. De polling rate verbleekt in vergelijking met die van de Corsair K70 Max en Razer BlackWidow V4 75%, en de bijbehorende polssteun had van veel hogere kwaliteit kunnen zijn.

Lees mijn volledige SteelSeries Apex Pro-recensie om erachter te komen wat dit toetsenbord zo goed maakt.

SteelSeries Apex Pro review: Specificaties

Veeg om horizontaal te scrollen

SpecificatiesSteelSeries Apex Pro
Prijs€ 199 / € 199
SchakelaarsAnaloge Hall-effect magnetische schakelaars
Toetsenkappenbuikspieren
BouwAluminiumlegering van vliegtuigkwaliteit
Indeling100%, 104 toetsen
BesturingssysteemmacOS, Windows
AchtergrondverlichtingRGB
Polling-percentage1.000 Hz
Gekoppelde apparaten max1
ConnectiviteitAlleen bedraad
Afmetingen17,19 x 5,48 x 1,58 inch
Gewicht2,14 pond (970 gram)
KleurenZwart

SteelSeries Apex Pro review: Spiekbriefje

Wat is het? Een full-size gamingtoetsenbord met Hall Effect magnetische schakelaarsVoor wie is het? Voor competitieve gamers die op zoek zijn naar de ultieme game-ervaringHoeveel kost het? De SteelSeries Apex Pro is verkrijgbaar voor $ 199 / £ 199Wat vinden wij leuk? De premium constructie, USB-passthrough, gameprestaties, type-ervaring, OLED-scherm, reactieve achtergrondverlichting en gedetailleerde bijbehorende softwareWat vinden we niet leuk? Je kunt de actuatieniveaus voor slechts 61 toetsen instellen, de polsrust had beter gekund en de polling rate is laag vergeleken met andere toetsenborden

SteelSeries Apex Pro review: de voordelen

De SteelSeries Apex Pro doet zoveel dingen goed. Van de premium constructie en body met een USB-A-poort tot de uitstekende gamingprestaties en gedetailleerde companion software, er is veel om van te houden aan dit bord.

Premium constructie

De SteelSeries Apex Pro heeft een uitzonderlijke bouwkwaliteit, met een hoogwaardige plastic onderkant en een aluminium bovenkant van vliegtuigkwaliteit. Het beschikt ook over een zwart stalen chassis met een laag profiel en verhoogde toetsen.

SteelSeries Apex Pro-recensie | - Overcomputers.nl (1)

(Afbeelding tegoed: Future)

Met een afmeting van 17,19 x 5,48 x 1,58 inch en een gewicht van 2,14 lbs is dit full-size toetsenbord het meest geschikt om op één plek te blijven. De stevige USB-A-kabel draagt ​​daaraan bij. De met rubber beklede kabel is niet afneembaar en meet 1,8 m. Hij eindigt in twee USB-stekkers, aangezien er één nodig is voor de USB-doorvoer. Als u waarde hecht aan draagbaarheid, is de SteelSeries Apex Pro Mini ($179) kleiner, met afmetingen van 11,5 x 4 x 1,6 inch en een gewicht van slechts 1,34 lbs.

U vindt een uitstekend kabelbeheersysteem aan de achterkant. U kunt de kabel van de Apex Pro in een van de drie lange sleuven klikken en deze naar buiten verlengen op basis van de locatie van de poort van uw pc.

USB-doorvoer

SteelSeries Apex Pro-recensie | - Overcomputers.nl (2)

(Afbeelding tegoed: Future)

Dit brengt me bij mijn volgende punt: USB passthrough. Er zit een USB-A-poort op de SteelSeries Apex Pro, naast het subtiele SteelSeries-logo, wat in principe een USB-poort op uw pc vrijmaakt. U kunt USB-sticks of andere randapparatuur, zoals muizen, in deze poort steken.

Gamingprestaties

De Apex Pro maakt gebruik van SteelSeries' OmniPoint 2.0-switches, die volgens de fabrikant een responstijd van 0,7 ms hebben en een minimale actuatie van 0,4 mm. De meest aantrekkelijke eigenschap is de actuatie per toets. Met de Apex Pro kunt u het actuatiepunt voor de meeste toetsen wijzigen: ergens tussen 0,4 mm en 3,6 mm, weergegeven door een schaal van 1 tot 10 in de SteelSeries GG-software. Een lager actuatiepunt vereist een lichte aanraking om te activeren en vice versa.

SteelSeries Apex Pro-recensie | - Overcomputers.nl (3)

(Afbeelding tegoed: Future)

Actuation per toets is erg handig voor gaming. In Counter-Strike: Global Offensive stelde ik de actuation van de bewegingstoetsen in op 0,4 mm, zodat mijn bewegingen sneller konden worden geregistreerd en ik me geen zorgen hoefde te maken over het indrukken van actietoetsen. Je kunt ook dubbele actuation points aan de toetsen toewijzen, wat betekent dat je in feite macro's kunt toewijzen aan langere indrukken. In CS:GO stelde ik bijvoorbeeld het secundaire actuation point van de W-toets in als een macro voor shift-W, waardoor ik kon lopen met een halve druk en sprinten met een volledige druk. Op deze manier kun je de shift-toets vrijmaken voor andere acties.

Deze per-toets actuatie functionaliteit is ook beschikbaar op ons favoriete gaming toetsenbord, de Corsair K70 Max ($230). Maar als je $30 wilt besparen, is de Apex Pro een uitstekend alternatief.

Bovendien beschikt de Apex Pro, net als zijn mini-broertje, over Rapid Trigger-invoer. Dit betekent in feite dat er geen reset is. Zodra de schakelaar wordt losgelaten, wordt deze gereset, zodat u veel sneller kunt indrukken en opnieuw kunt indrukken. Dit is een handige functie in first-person shooter-titels. In CS:GO vond ik het erg handig, omdat strafing zo gemakkelijk was. De bijbehorende software van het toetsenbord maakt het mogelijk om de Rapid Trigger-gevoeligheid per toets aan te passen.

Type-ervaring

Als de SteelSeries Apex Pro stationair op uw bureau blijft staan, is de kans groot dat u hem ook voor een beetje werk gebruikt. Naast een geweldig gamingtoetsenbord, is het ook een goed productiviteitsbord. U kunt ook aparte profielen instellen voor werk en spel, en via het OLED-scherm het profiel kiezen dat u nodig hebt (hierover binnenkort meer).

Veeg om horizontaal te scrollen

ToetsenbordType testsnelheid (WPM)Nauwkeurigheid van typetest
Gamakay LK759594,32%
MacBook Air M2 ingebouwd9192,06%
Lemokey X39092,01%
Turtle Beach Vulcan TKL9089,02%
SteelSeries Apex Pro9092,10%
Nikita's algemene gemiddelden (alle toetsenborden)83.391,24%

Ik beschouw mezelf als een snelle typist en typen op de Apex Pro is een genot. Een typetest op 10fastfingers.com bevestigde mijn overtuiging dat dit een geweldig toetsenbord is om mee te typen.

Aanpassing onderweg

SteelSeries Apex Pro-recensie | - Overcomputers.nl (4)

(Afbeelding tegoed: Future)

Een van de grootste verkoopargumenten van de SteelSeries Apex Pro bevindt zich in de rechterbovenhoek. Daar vindt u een klein OLED-scherm, een knop om door menu's te navigeren en een volumeknop. Met dit scherm kunt u de meeste toetsenbordfuncties bedienen zonder dat u ooit in de SteelSeries GG-software op een computer hoeft te duiken. U kunt RGB-verlichtingsinstellingen wijzigen, profielen wisselen, toetsaanslagen aanpassen en zelfs macro's opnemen terwijl u bezig bent.

Als u op een toets drukt, toont het scherm u ook het actuatiepunt. Dit kan handig zijn, omdat u het actuatiepunt van elke toets kunt aanpassen en u zich misschien niet altijd kunt herinneren waar WASD op is ingesteld, bijvoorbeeld.

Prachtige, reactieve achtergrondverlichting

SteelSeries Apex Pro-recensie | - Overcomputers.nl (5)

(Afbeelding tegoed: Future)

Een van de meest opvallende kenmerken van de SteelSeries Apex Pro is de prachtige RGB-achtergrondverlichting. De verlichting knalt en verlicht de behuizing prachtig. Vapors is mijn favoriete preset van het stel, omdat de tinten paars en roze een witte golf over het bord sturen wanneer een toets wordt ingedrukt. Reactieve RGB-verlichting is mijn nieuwe favoriete vorm van achtergrondverlichting geworden vanwege dit toetsenbord.

Hoewel de verlichting van de Apex Pro volledig aanpasbaar is via SteelSeries GG, waar u de effecten kunt kiezen en de helderheid kunt wijzigen, kunt u dit ook doen via het OLED-scherm. Met het OLED-schermverlichtingsmenu kunt u aanpassen wat er gebeurt als u niet achter het toetsenbord zit (AFK-modus) en zelfs selecteren hoe lang het duurt voordat de verlichting uitgaat — van 5 seconden tot nooit.

Gedetailleerde begeleidende software

Ik ben dol op gedetailleerde companion software — vooral een die makkelijk te gebruiken is, in tegenstelling tot Armoury Crate voor de Asus ROG Strix Scope II 96 ($179). SteelSeries GG, beschikbaar op macOS en Windows, is de meest gedetailleerde companion software die ik tot nu toe heb gebruikt. Hiermee kun je snel de actuatie aanpassen en dubbele actuatiepunten instellen, toetsen opnieuw toewijzen en meta-bindingen toewijzen, de RGB-achtergrondverlichting wijzigen en de effecten aanpassen, en zelfs GIF's en statische afbeeldingen uploaden naar het OLED-scherm.

Als u meer controle wilt over de achtergrondverlichting, kunt u via SteelSeries GG toegang krijgen tot Prism. Hiermee kunt u de verlichting per toets aanpassen en het toetsenbord echt persoonlijk maken.

SteelSeries Apex Pro review: de nadelen

De SteelSeries Apex Pro is een geweldig toetsenbord waar je niet veel over te klagen hebt. Maar slechts 61 van de 104 toetsen hebben per-key actuation functionaliteit, andere toetsenborden hebben betere polling rates en de polssteun is niet de meest comfortabele.

Lage polling rate

SteelSeries Apex Pro-recensie | - Overcomputers.nl (6)

(Afbeelding tegoed: Future)

De SteelSeries Apex Pro heeft een polling rate van 1.000 Hz, die ik heb gemeten met clickspeedtester.com. Hoewel dit goed is en de meeste gamers tevreden zal stellen, is het niet zo snel als sommige andere competitieve gaming toetsenborden die er zijn. Het is langzamer dan de Razer BlackWidow V4 75% ($189) en de Corsair K70 Max, die beide een verbluffende polling rate van 8.000 Hz bieden.

Dit kan een afknapper zijn voor competitieve eSports-spelers die hun toetsenbord tot het uiterste willen drijven.

Beperkte aanpassingen van het actuatiepunt

SteelSeries Apex Pro-recensie | - Overcomputers.nl (7)

(Afbeelding tegoed: Future)

De SteelSeries Apex Pro is een eersteklas gaming-randapparaat en hoewel de actuatiefunctionaliteit per toets geweldig is, is deze beperkt omdat je slechts 61 toetsen kunt herprogrammeren. Dat laat je over met 43 toetsen die je niet kunt herprogrammeren (inclusief het numerieke toetsenbord) omdat ze traditionele Cherry MX Red-schakelaars gebruiken. Ter vergelijking: je kunt het actuatiepunt van elke afzonderlijke toets op de Corsair K70 Max wijzigen. Maar als je een SteelSeries-toetsenbord wilt waarmee je de actuatie van elke toets kunt aanpassen, bekijk dan de Apex Pro Mini.

Bovendien is het handig dat je de actuatie van de toetsen kunt wijzigen via het OLED-scherm, maar je kunt deze alleen wijzigen in stappen van 0,2 mm, dus het is mogelijk niet zo nauwkeurig als wanneer je ze in stappen van 0,1 mm instelt. Ook kun je de actuatie per toets niet aanpassen via het OLED-scherm, alleen de actuatie van het hele bord, wat frustrerend zal zijn als je alleen voor bepaalde toetsen wilt wijzigen en/of als je al moeizaam afzonderlijke toetsactuatiepunten hebt aangepast.

Ondermaatse polsrust

SteelSeries Apex Pro-recensie | - Overcomputers.nl (8)

(Afbeelding tegoed: Future)

De SteelSeries Apex Pro wordt geleverd met een magnetische polssteun — niet pluche, maar in plaats daarvan een hard, ondersteunend oppervlak met een matte afwerking. Ik vind het niet zo fijn als de leren polssteun die bij de Asus ROG Strix Scope II 96 werd geleverd, en voor $ 199 had ik echt betere kwaliteit van SteelSeries gewaardeerd. Maar hé, een slechte polssteun is beter dan geen.

SteelSeries Apex Pro review: Oordeel

SteelSeries Apex Pro-recensie | - Overcomputers.nl (9)

(Afbeelding tegoed: Future)

Wat de SteelSeries Apex Pro presteert is indrukwekkend. Het is een toetsenbord dat echt jij kan zijn, dankzij de hoeveelheid aanpassingsmogelijkheden die het biedt. De Hall Effect magnetische schakelaars zullen zeker competitieve gamers aantrekken, en de per-toets actuatiefunctionaliteit is uitstekend voor zowel gaming als productiviteit. Configureerbare profielen dragen ook bij aan de veelzijdigheid van het toetsenbord. Het OLED-scherm is echt goed geïmplementeerd, en je hoeft niet door de verschillende instellingen van de software te waden om snel de actuatie of de prachtige reactieve RGB-verlichting te veranderen.

Maar actuation adjustment is beperkt tot 61 toetsen en de polling rate is lang niet zo hoog als die van de Razer Blackwidow V4 75% of de Corsair K70 Max. De polssteun had ook van hogere kwaliteit kunnen zijn, maar als je daar niet te veel last van hebt, is de Apex Pro het geld meer dan waard.

SteelSeries Apex Pro-recensie | - Overcomputers.nl (2024)
Top Articles
Just Clips Near Me
Gallery: Recent arrests booked into the Porter County Jail
Funny Roblox Id Codes 2023
Www.mytotalrewards/Rtx
San Angelo, Texas: eine Oase für Kunstliebhaber
Golden Abyss - Chapter 5 - Lunar_Angel
Www.paystubportal.com/7-11 Login
Steamy Afternoon With Handsome Fernando
fltimes.com | Finger Lakes Times
Detroit Lions 50 50
18443168434
Newgate Honda
Zürich Stadion Letzigrund detailed interactive seating plan with seat & row numbers | Sitzplan Saalplan with Sitzplatz & Reihen Nummerierung
978-0137606801
Nwi Arrests Lake County
Missed Connections Dayton Ohio
Justified Official Series Trailer
London Ups Store
Committees Of Correspondence | Encyclopedia.com
Jinx Chapter 24: Release Date, Spoilers & Where To Read - OtakuKart
How Much You Should Be Tipping For Beauty Services - American Beauty Institute
How to Create Your Very Own Crossword Puzzle
Apply for a credit card
Unforeseen Drama: The Tower of Terror’s Mysterious Closure at Walt Disney World
Ups Print Store Near Me
Nesb Routing Number
Olivia Maeday
Random Bibleizer
10 Best Places to Go and Things to Know for a Trip to the Hickory M...
Receptionist Position Near Me
Gopher Carts Pensacola Beach
Duke University Transcript Request
Nikki Catsouras: The Tragic Story Behind The Face And Body Images
Kiddie Jungle Parma
Lincoln Financial Field, section 110, row 4, home of Philadelphia Eagles, Temple Owls, page 1
The Latest: Trump addresses apparent assassination attempt on X
In Branch Chase Atm Near Me
Appleton Post Crescent Today's Obituaries
Craigslist Red Wing Mn
American Bully Xxl Black Panther
Ktbs Payroll Login
Jail View Sumter
Thotsbook Com
Funkin' on the Heights
Caesars Rewards Loyalty Program Review [Previously Total Rewards]
Marcel Boom X
Www Pig11 Net
Ty Glass Sentenced
Michaelangelo's Monkey Junction
Game Akin To Bingo Nyt
Ranking 134 college football teams after Week 1, from Georgia to Temple
Latest Posts
Article information

Author: Stevie Stamm

Last Updated:

Views: 6410

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stevie Stamm

Birthday: 1996-06-22

Address: Apt. 419 4200 Sipes Estate, East Delmerview, WY 05617

Phone: +342332224300

Job: Future Advertising Analyst

Hobby: Leather crafting, Puzzles, Leather crafting, scrapbook, Urban exploration, Cabaret, Skateboarding

Introduction: My name is Stevie Stamm, I am a colorful, sparkling, splendid, vast, open, hilarious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.